Produkty mleczne
- mleko kozie
- mleko krowie
- mleko owcze
Warzywa
- ziemniaki
- bakłażan
- marchewka
- szparagi
- ogórek
- papryka
- kapusta
- pomidor
- cebula
- seler
- groch
- fasola
- pieczarki
„Ciecierzyca” – to nie tylko nazwa doskonałej w smaku, pożywnej i zdrowej rośliny strączkowej, to także nazwa sporządzanej z niej pasty, nazwa w języku arabskim brzmiąca „hummus”.
O tym, że rośliny strączkowe są kwintesencją zdrowia, nikogo przekonywać nie trzeba, od zawsze wiadomo, że należą do najlepszych dla człowieka źródeł energii, od zawsze, a przynajmniej od tysięcy lat, jak pisaliśmy choćby przy okazji wpisu o hummusie.
Mleko i wapń wydają się być nierozerwalnie ze sobą związane, jak jin i jang, jak noc i dzień, jednak od dawna wiadomo już, że związek ten należy do rodzaju toksycznych i to w dosłownym znaczeniu, bowiem korzyści związane z wapniem i jego dostarczaniem naszemu organizmowi nie są wystarczające, by równoważyć zagrożenia płynące ze spożywania nabiału w każdej niemal postaci.
Veganatura
Katarzyna Skaza
ul. Godlewskiego 7/8
Wrocław 54-609
Pracujemy od poniedziałku do piątku w godz 8.00 do 17.00.
W soboty i niedziele nieczynne.
tel. +48 506 066 722